12 Haziran 2008 Perşembe
etli kabak
Malzemeler
1 kilo kabak
200 gram kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
biraz sıvı yağ
beşamel sos için
yarım litre süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
süslemek için kaşar peyniri
Eti iyice kavurun. Et yağsızsa biraz sıvı yağ eklenebilir.
Bu arada kabakları alacalı soyun ve halka şeklinde doğrayın.
Kavrulan kıymaya kabakları ekleyin ve tencerenin ağzını kapatıp ateşi yavaşlatın.
15-20 dakika sonra kabaklar yumuşamış olacaktır. Bu aşamada aceleniz varsa, benim her zaman olduğu gibi, çok az su ekleyerek hızlı ateşte de pişirebilirsiniz.
Çok az suda ezdiğiniz salçayı ve tuzu ekleyin.
Kabaklar pişerken beşamel sosu hazırlamak için unu tereyağında sararıncaya kadar kavurun. Soğuk sütü ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Tuzu eklemeyi unutmayın.
Bir fırın kabına kabağı (aslında annem yalnızca bu haliyle pişirir ve biz bu yemeğe 'kabak yemeği' deriz) döküp üzerine beşamel sosu yayın. Kaşar peynirini de beşamel sosun üzerine koyun ve üstü kızana kadar fırında pişirin.
afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder