9 Ağustos 2008 Cumartesi

istanbul imambayıldısı



Adı istanbul imambayıldısı, ama bir Antakya yemeği. Tam bir yaz yemeği...

Malzemeler
1 kg patlıcan
1 kg domates
1 baş sarmısak
1 soğan
kuru nane
zeytinyağı

Patlıcanları alacalı soyun ve ince uzun kesin.
Kestiğiniz patlıcanları zeytinyağında kızartın. Bu yemekte kızartma için kesinlikle zeytinyağı kullanılmalı.
Bu arada domateslerin kabuklarını soyun, doğrayın ve suyunu çekene kadar ayrı bir tencerede pişirin.
Soğanı piyazlık doğrayın.
Sarmısakları soyun ve bütük parçalar halinde doğrayın
Patlıcanlar kızardıktan sonra tencerede kalan fazla yağı alın ve soğanı yumuşayana kadar az zeytinyağında çevirin.
İyice pişmiş olan domatesi, patlıcanları ve sarmısağı soğana ekleyin ve pişmeye bırakın. 5 dk kadar kaynaması yeterli.
Üzerine kuru nane serpin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: